En smak av Lierne

Catering og selskap

Vi er mye brukt til catering og er gjerne leverandør til ditt arrangement.

Ring oss på 74 34 31 00 for råd og bestilling

Allergener

1=melk,   2=gluten,   3=sennep,    4=selleri,    5=egg,    6=skalldyr,    7=fisk ,   8=soya,
9=sesamfrø,    10=nøtter,     11=peanøtter,     12=bløtdyr,     13=lupin,    14=sulfitter

Spør oss gjerne om allergener ved bestilling. I noen av rettene vil innholdet variere i.f.t sesong og tilgang på råvarer.

Kaldmat

Lierne-tallerken (1,2,3,5,7)                            KR 220                                                                           
En av våre bestselgere! Koldtallerken med lokale fisk-, vilt- og bakeprodukter fra Lierne.
Passer like godt til frokost og lunsj som til middag og festmåltid. Tallerkenen inneholder minst 7 forskjellige lokale produkter i tillegg til hjemmelaget potetsalat, eggerøre, salat og tyttebær-rømme. Serveres med lokalt brød fra eget bakeri.

 

Smørgåstårta (1,2,3,5,6,7)    
Lokal spesialitet fra grenseområdet til Jämtland! Fire lag med grovt saftig brød med fyll imellom lagene og mye godt og spennende pålegg på toppen. Egner seg godt til alle typer måltider.

     Liten (24 x 12 cm)            ca 5  pers         KR   375
     Medium (24 x 24 cm)      ca 10 pers        KR   720
     Stor (24 x 36 cm)             ca 15 pers        KR  1020

Oppsmurt

Lierne-stut (1,2,3,5,7)      
Lokal spesialitet fra grenseområdet, og en bestselger som møtemat.
Steinovnsbakt tunnbrød bakt i LiVERTENs eget bakeri smurt og fylt med:
          Einerrøkt Blåfjellrøye fra Li-Snadder og urterømme            KR 72
          Basturøkt skinke fra Li-Snadder og tyttebær-rømme           KR 72
Stut egner seg godt til møtemat, lunsj og turmat, men også til frokost og kveldsmat.
Kan fylles med annet pålegg på bestilling.


Snitter                            KR 40 stk

Ekte gropkak fra eget bakeri med et utvalg av pålegg og garnityr. Velg mellom:

  • Skinke og italiensk salat
  • Lettrøkt roastbiff, syltet agurk og remulade
  • Pillede reker og hvitløksaioli
  • Brie og sprøstekt bacon
  • Røkt laks og eggerøre


Li-Macka                        KR 70

Hjemmebakt grov ostelandgang med basturøkt skinke fra Li-Snadder og skivet ost.


Vaffel                              KR 26

Halv vaffel med hvit eller brun ost       

Kaker

LiVERTENS bløtkake (1,2,5,10)             KR 420

LiVERTENS marsipankake  (1,2,5,10)   KR 595

Runde kaker 26 cm / ca 18 kakestykker

Andre kaker på bestilling - Spør oss gjerne om forslag.
Evt ekstra pynting, skrift etc avtales nærmere.

Salater

Hjemmelagde salater fra LiVERTEN:

Potetsalat per kg  (1)         KR   99

Drue salat per kg (4,10)    KR  119

Frisk salat per ltr                 KR   75

Minstebestilling 2 kg/2 ltr                                              

Koldtbord / Buffeèr

Koldtbord nr 1     NORDLI      KR 225
Røkt laksefilet og eggerøre
Lettrøkt roastbiff, syltet agurk og remulade
Røkt svinenakke og italiensk salat
BBQ kjøttboller og rødbetesalat
Kyllingspyd og potetsalat
Frisk salat og urtedressing
(1,2,3,5,7)

Koldtbord nr 2    SØRLI  KR 265
Røkt laks og eggerøre
Pillede reker og hvitløksdressing
Røkt svinenakke og italiensk salat
Spekematanretning og potetsalat
Lettrøkt roastbiff, syltet agurk og remulade
Kyllingspyd og druesalat
Rødbetesalat
Frisk salat og urtedressing
(1,2,3,4,5,6,7,10) 

Koldtbord nr 3    LIERNE    KR 315                             
Røkt laks og eggerøre
Dillgravet laks og sennepsaus
Pillede reker og hvitløksdressing
Lettrøkt roastbiff, syltet agurk og remulade
Kyllingspyd og druesalat
Røkt svinenakke og rødbetesalat
Spekemat og potetsalat
Osteanretning og kjeks
Grønnsalat og urtedressing
(1,2,3,4,5,6,7,10)

Varmretter til koldtbord:
Koldtbordets utgangpris + KR 75
Alle koldtbordene kan leveres med varmrett i tillegg.
Velg mellom vår gode viltgryte eller den berømte tørkakjøttlapskausen.
Andre varmretter på forespørsel. (Spør om allergener)

Viltkoldtbord En smak av Lierne
Koldtbord med variert utvalg av fisk-, kjøtt- og viltprodukt med utgangspunkt i lokale råvarer fra Liernes villmark.
Innhold vil variere ut fra sesong og tilgang på råvarer.
Tilbehør: Potetsalat, eggerøre, rømme og tyttebærdressing. Råvarer fra Lierne Viltforedling, Li-snadder og LiVERTEN.
5 retter       KR 245 (1,2,3,5)
7 retter       KR 325 (1,2,3,5)

Spekeanretning           KR 265
Assortert utvalg av spekemat, potetsalat, eggerøre, frisk salat, urtedressing.
Tradisjonsbakst fra eget bakeri på LiVERTEN.

Brød og smør:
Ønsker du brød til koldtbordene kommer et tillegg på KR 22  per pers.
Du får da et variert utvalg av lokal bakst fra Lierne, bakt i vårt eget bakeri på LiVERTEN. (1,2)

Fingermat

Plokkmat (Tapas)  
Variert utvalg av tapasretter ut fra tilgang og sesong. Noen av rettene har utgangspunkt i lokale råvarer fra Lierne.

Alle tapasmenyene serveres med et godt utvalg av salater, dressinger og lokalt brød. Tilbehøret kommer i tillegg til antall retter under.
(spør oss om allergener)

          TAPASMENY LITEN (minimum 6 pers)            5 retter            KR 265

          TAPASMENY STOR  (minimum 10 pers)          8 retter            KR 365
 

Delings-tællik (sharing platter)   
Dette er et koselig lite koldtbord servert som fingermat. Her har vi samlet alle rettene på ett fat. Inntil 4 porsjoner på fatet. Som skapt for å deles. (spør om allergener). Minstebestilling: 8 porsjoner.

          DELINGS-TÆLLIK LIERNE                                                    KR 195
Tyttebærgravet reinbiff, røykelaks-snacks, basturøkt kjøtt, lett-røkt roastbiff og asparges tyttebær-rømme, li-gull, urtebrød og hvitløksmajones

          DELINGS-TÆLLIK VERDEN                                                  KR 205
Marinert scampi, spekeskinke og melon, roastbeef og asparges, lefse med kylling, ost- og tomatspyd, urtebrød og hvitløksmajones    

Selskapsretter

Alle hovedrettene er beregnet til to ganger servering. Maten leveres varm og serveringsklar.
Hovedrettene serveres med dagens grønnsaker ut fra sesong/tilgang og kundens ønsker, potet, saus, tyttebær og flatbrød.

Tillegg:
Bakt potet                                 + KR 16 per person

Fløtegratinert potet (1)    + KR 20 per person   

Forretter

Skogsoppsuppe (spør om allergener)      KR  65  
Akevittgravet røyefilet (1,2,3,5)      KR  80
Einerrøkt lakserose (1,2,3,5,7)     KR  80 
Tyttebærgravet reinmørbrad (1,2) KR  89
Cheviche med råmarinert røye (1,2,7) KR  89

 

Hovedrett - Kjøtt

Rosastekt marinert elgsteik (1,2)   KR 225
Tåssåsøl-marinert svinespyd (1,2)   KR 225
Lettrøkt roastbiff av elg (1,2)   KR 225
Helstekt mørbradbiff av rein (1,2)   KR 255
Pestomarinert lammefilet (1,2)   KR 275
Helstekt okse indrefilet (1,2)   KR 245
Skinkesteik (1,2)   KR 175
Elgkaker (1,2)   KR 190         

 

Hovedrett - Fisk

Einerrøkt Blåfjellrøye fra Li-Snadder (1,2,7) KR 220      
Stekt Blåfjellrøye (1,2,7) KR 225
Urtemarinert ovnsbakt laksefilet (1,2,7) KR 210

 

Desserter

Kremost pannacotta med multer  (1) KR  85
Ekte hjemmelaget karamellpudding (1,5) KR  70
Multekrem a la Lierne (1,2) KR  82   
Marinerte lune skogsbær (1) KR  80

 

LiBAB, gryteretter og lapskaus

LiBAB (1,2)                                             KR 150  
LiVERTENS signaturrett          
Li-bab levert for selvbygging:
       Skavet reinsdyrkjøtt fra Lierne Viltforedling med sopp og løk. Frisk salat og tyttebærrømme.
       Potetstappe. Steinovnsbakt tunnbrød. Pappstrut og «Li-nytt» til servering
Leveres kald eller varm etter avtale, med oppskrift for «montering»

 

GRYTERETTER (beregnet til to ganger servering):

     Viltgryte á la Lierne (1,2)               KR 175

     Viltskav á la Lierne (1,2)                 KR 187

     Biff Stroganoff (1,2)                          KR 170

Alle grytene serveres med frisk salat, urtedressing og tyttebær.
Valg til gryteretter: Ris, potet eller potetstappe

Lokalt brød til gryter + KR 22

 

Tørkakjøttlapskaus (1)                        KR 149 
Vår berømte spesialitet, kjent bl.a fra Pe-Torsa!
Basturøkt gris fra Li-snadder, rotgrønnsaker og potet. Tyttebær og pekkabrød

Grævfisk og rakfisk

Grævfisk av Blåfjellrøye (1,2,4,5,7)                KR 250
Liernes Nasjonalrett! Vår lokale spesialitet og Liernes svar på rakfisk! 
Serveres med varm mandelpotet, tomat, løk, rømme, pekkabrød og tunnbrød fra LiVERTENs bakeri.  

Grævfisk selges også vacumpakket i våre egne utsalg og fra utvalgte butikker i sesong. KR 420/kg

Beskrivelse:
I Lierne er det lange tradisjoner  langt tilbake i historien for å lage et fermentert fiskeprodukt som kalles grævfisk. Grævfisk er et ekte håndverksprodukt med lange tradisjoner og historie som ligner litt på rakfisk, men er mildere og syrligere på smak. Grævfisken omtales som "Liernes Nasjonalrett".

Vi bruker fersk røye fra Blåfjell som blir lagt ned med sukker og salt i ca en uke, før den vaskes og legges ned i melkemyse i ca 6 uker. Dette gir et fantastisk produkt som ikke må forveksles med rakfisk, gravfisk eller gravet fisk. Grævfisk serveres gjerne med kokte mandelpoteter, seter-rømme, ekte smør, pekkabrød fra  LiVERTEN, løk og tomat. LiVERTEN er eneste produsenten i Norge som er godkjent for produksjon av grævfisk.

 

 

Rakfisk av Blåfjellrøye (1,2,4,5,7)                   KR 250
Ekte rakfisk produdusert på LiVERTEN av røye fra Blåfjell.
Servert med tradisjonelt tilbehør som varm mandelpotet, tomat, løk, rømme, pekkabrød og tunnbrød fra LiVERTENs bakeri.  

Raksfisk selges også vacumpakket i våre egne utsalg og fra utvalgte butikker i sesong. KR 420/kg

Bakerivarer

Lokalt brød bakt i vårt eget bakeri (forbehold om at varen finnes på lager)

Tjukkbrød 5 pk (1,2,5) KR 99
Gropkak 1 stk KR 54
Tunnbrød 5 pk KR 80
Klenning 5 pk KR 99
Pekkabrød liten eske 10 biter KR 65
Pekkabrød stor eske 40 biter KR 249
Hamb.brød 6 pk KR 66
Perrkokko 8 pk KR 92
Mjuk-kjeks 8 pk KR 59

 

Leie av servise

Lei vårt flotte komplette treservise til ditt selskap!

Vi har komplett treservise til 35 pers (middagstallerken, kuvertasjett, dessertskål, gaffel, kniv, spiseskje, teskje, rødvinsglass, hvitvinglass, sherryglass, vannglass, dramglass, shotglass, kaffekoks)

  • KR 60 per kuvert full pakke
  • KR 30 per kuvert enkel pakke (middagstallerken, kniv, gaffel, skje, ett glass)

Leie av kokk og serveringspersonal

Vi leier ut kokker, serveringspersonale og annen hjelp ved ledig kapasitet.

Leie av personell: KR 420 per time + KR 50 på helgedager og kveld etter kl 02.00

Noe du lurer på?

Dersom det er noe du lurer på eller ikke har funnet svar på
er det bare å ta kontakt.