23 mai 2022

Norgesmestere i Foodtruck!

Foto_Kirsten Schultz_Midtbyen Management3
Foto_Kirsten Schultz_Midtbyen Management3

Foto: Street Food Norway

LiVERTEN tok gull i norgesmesterskap i Foodtruck søndag 22. mai. 

Lierne på hjul, med mat fra fjellet til folket er herved kvalitetsstemplet som best i Norge. Vanvittig artig for både lokalmat, Lierne og LiVERTEN. Libab er LiVERTEN sin signaturrett. Libab, ke bab e d? En bab fra Lierne!

På det årlige arrangementet “Food Truck Festival” i Trondheim ble Norges første Street Food-Mesterskap ble avholdt i helga. Arrangører var European Street Food Awards og Trondheim kommune i samarbeid. De som var innom Trondheim Torg i helga kunne la smak- og luktesans bli fristet av flere av Norges beste Food Trucks. Det var duket for en rekke spennende kulinariske opplevelser fra hele landet.

16 finalister – gull til Lierne

Blandt de 16 finalistene i norgesmesterskapet ble det søndag ble det kåret en norgesmester av Norway Street Food Awards. LiVERTEN gikk helt til topps med sin kreative og smakfulle Libab med lokalbakt lefse, reinsdyrskav, tyttebærrømme og syltet rødløk. Liverten har et gjennomgående lokalmatfokus og er også representant for European Region of Gastronomy 2022, der Trondheim og Trøndelag er tildelt et europeisk kvalitetsstempel for lokalmat dette året.

Europamesterskap neste.

Juryen beskriver at LiVERTEN skiller seg virkelig ut med sine lokale smaker og produkter. Juryen har valgt LiVERTEN til norgesmester som skal representere Norge og konkurrere i det Europeiske Street food mesterskap i München. Team LiVERTEN gleder seg til å ta med elgburger og reinsdyrkjøtt til European Street Food Awards Grand Finals i München til høsten. 

 

Fastfood med lokale råvarer.

Reinskav fra Li-vilt er en ren og naturlig luksus fra nasjonalparkene Lierne, Blåfjella-Skjækerfjella og Børgefjell. Steinovnsbakt tynnbrød fra LiVERTEN bakes med stolte tradisjoner på eget bakeri. Selv om råvarene og maten har lange tradisjoner og det bakes for hånd, så går det unna når trøkken er i sving på ett arrangement.

Daglig leder i LiVERTEN Roy Inge Bergli er spesielt stolt av å sende lierne-ungdommene på livert oppdrag. Selvfølgelig er de Norges beste på Foodtruck! Det er en dreven og bunnsolid gjeng som produserer libab og leverer ut knallgode libab med sekunder mellom hver kunde, det skal gå unna i køen når mange festivaldeltakere ønsker den populærere libaben samtidig. 

 

Trøndersommer før Tyskland. 

Før vi pakker med oss råvarer fra Lierne til Tyskland gleder vi oss over å turnere rundt omkring i Trøndelag på arrangementer, festivaler og markeder. Hele 15 ansatte står på sommerens vaktliste for å betjene alle LiVERTENs områder. Team LiVERTEN gleder seg til en sommer med full fart igjen, både på Servicestasjonen og cateringleveringer fra kjøkkenet hjemme i Lierne, og på veien med trøkken rundt omkring i Trøndelag. 

Trøkken deltar på Namsosfestival, Stiklestad, Steinkjerfestivalen, Tydalfestivalen, Trøndersk Matfestival Trondheim, Steinkjermartnan, Pe-Torsa og en del private selskap, arrangement og pop-up besøk i Trøndelag. Informasjon om hvor du finner trøkken kommer på nettsidene i disse dager. Mange ønsker å bestille lokale produkter fra Lierne for utlevering via trøkken, eller gå ut for å spise lunsj sammen med alle i bedriften. Vi gyver løs med nye løsninger og muligheter i vår Lierne på hjul tankegang, følg med! 

 

Alle foto i saken: Kirsten Schultz, Midtbyen Management.

Noe du lurer på?

Dersom det er noe du lurer på eller ikke har funnet svar på
er det bare å ta kontakt.